Vinene fra sidste vinsmagning (11/3-20):

 

Haut Vol.  Rosé

Vinen er fra cooperativet Foncalieu i området Aude nord for Pyrenæerne.

Vingården forsøger at lave moderne vine, som skal være frugtrige, ukomplicerede og med terroir.

Den skal helst serveres ved 8 grader og velegnet til hygge og lette retter.

 

The white cottage. Chardonnay.

En syditaliensk vin lavet på håndplukkede druer.

Bouqueten er med tropiske frugter og lidt citrus, Tør/halvtør og fyldig i smagen, Knap så meget syre og lidt parfumeret i eftersmagen.

 

Annelise. Pinot grigio.

Vinen er opkaldt efter Alfredo Nugans kone Annelise. Nugan-familien emigrerede fra Spanien til Australien i 1940 og har siden udviklet sig til et af de bedste vinhuse i Australien.

Druerne er håndplukkede fra udvalgte marker, bliver presset blødt og får en lang, kølig gæring.

Sprød og forfriskende palet  af pærer/grapefrugt, duft af friske æbler og citrus og en lang finale

Vinen er god som aperitif og til fisk/skaldyr.

 

Lirac by Roger Sabon.

Sabon-familien  har en lang tradition i området.

Vinen er fra Rhonedistriktet og er lavet af Carignan, Grenache, Mourvedre og Shiraz.

Druerne har vokset på stokke, der er over 30 år. Vinen er modnet på en kombination af cementkar og egefade.

Bouquet med kirsebær/lakrids og peber. Moden i smagen, hvor der er blide tanniner og fine krydrede undertoner.

En kraftig vin med finesse, og den kræver rødt kød/svinekød med krævende tilbehør.

 

Cuveé 15, Limited edition.

Producenten er familien Potter, en af Italiens største og mest innovative producenter.

Druerne er Negroamara og Malvasia Nera. Halvdelen har været på ege fade en kortere periode.

Den har duft af kirsebær, fin frugtsødme i smagen. 15% alkohol (deraf navnet?).

God til rødt kød, kalv og lam og endda til grisekød med kraftigt tilbehør.

 

Niche Torre Oria.

Vinen kommer fra Valencia i Spanien og er lavet på druerne Petit Verdot og Merlot. Det er en forholdsvis sjælden blanding, så vinen hører under begrebet RB vin (Rare Blend).

Den tykskallede Petit Verdot giver farve, tannin og krydderier, mens Merlot giver en blød og fyldig vin.

Der er sødme og modne mørke frugter i smagen, den har en fed stil, men efter en slyngetur i glasset bliver den mere behagelig.

 

Nugan, McLaren Vale, Shiraz.

Druerne kommer fra marken Parish, som er en af de bedste i området.

Den er modnet på delvis nye egebarriques i 14 mdr.

Intens duft af mørke bær, blid eg og lidt lakrids. Tor frugtrigdom i smagen af blommer, chokolade, peber og muld!

Perfekt til rødt kød og kalv , evt. gris med kraftigt tilbehør.

Skulle kunne gemmes i 8-10 år (hvis man kan lade den ligge!)